Historie

In 1972 begon Harm Oogink in een schuur achter zijn huis aan de Wierdensestraat in Nijverdal met de productie van grindtegels. Deze werden verkocht aan particulieren. Na verloop van tijd begon hij met de productie van aanwijspalen, onder/omrandingstegels en straatpotten. Deze producten worden heden ten dage nog steeds geproduceerd. Omdat hij dit deed naast zijn dagelijkse werk als vrachtwagenchauffeur, was het letterlijk dag en nacht werken. Na enige tijd nam hij de stap om volledig zelfstandig ondernemer te worden en met de tijd kwam er ook personeel in dienst.

In respectievelijk 1982 en 1984 kwamen Henk en Marc Oogink vanaf school in het bedrijf werken, en in 1986 traden ze toe tot de vennootschap in de toen nog VOF H. Oogink & Zonen. Tot dan toe werd er voornamelijk geleverd aan de -toen nog vele- Nutsbedrijven in Nederland. Om verder te kunnen groeien werd In 1990 uitgebreid richting de Infra en GWW sector. Er werd gestart met de productie van producten voor (afval)water en petrochemie.

In 1993 zijn wij verhuisd naar de huidige locatie op het industrieterrein, waar in 1998, 2008 en 2018 steeds werd uitgebreid in ruimte, in combinatie met verregaande automatisering.

Na enkele jaren in de productie werkzaam te zijn geweest, en daarna diverse andere functies te hebben vervuld, hebben Coen en Bas Oogink in juni 2022 het bedrijf overgenomen.

Werkwijze

Anno nu hebben wij de beschikking over diverse (semi)automatische productiemethoden, welke speciaal zijn aangeschaft om zeer korte levertijden te kunnen bewerkstelligen. Er kan á la minuut worden gewisseld van matrijs. Maar als de situatie erom vraagt wordt ook het ouderwetse handwerk niet geschuwd en kunnen kleine aantallen en/of aparte producten zeer snel worden gemaakt. Onmisbaar hierbij is ons team van gemotiveerde medewerkers in het familiebedrijf waar de betrokkenheid groot is.

Op deze website ziet u voor een deel ons assortiment van standaardproducten, wij maken echter ook producten op verzoek; wij kunnen uw idee omzetten in een product. Hiervoor hebben wij uitgebreide kennis van en ervaring met beton, eventueel in combinatie met andere materialen zoals gietijzer, staal, RVS, aluminium, kunststof, composieten e.d.

Wilt u meer weten, neem dan contact op!

‘Met onze uitgebreide kennis en ervaring van beton kunnen wij uw idee omzetten in een product.‘

Meer over Oogink trilbeton